طريقة عمل
السردين المملح فى البيت
المكونات
سردين :إناء استعمل نوع السمك أسمه سردين نيلي كبير أو متوسط
ملح خشن ( علشان يحفظه وميملحش زيادة)
شطة
زيت نباتي
عصير ليمونة
الطريقة
1- فى إناء يمكن غلقه بإحكام نضع طبقة من السردين
2- نضع عليها طبقة من الملح الخشن والشطة
3- ونضع فى الخيشوم ثم نكرر العملية لغاية لما نخلص المقدار
4- نضع عليها شوية زيت ونعصر ليمونة ونضع قشرة الليمونة
5- نضع على سطحها كيس بلاستيك كعازل من الهواء
6- نغلق الإناء بإحكام ونتركه من أسبوع إلى عشر أيام ثم نفتح عليه
7- يقدم مع الخيار والخس والبصل
ملحوظة هامة
من المهم جيدا احكام اغلاق العلبة اللى هنعمل فيها حتى لا يفسد
ممكن تخليل البورى بنفس الطريقة